Lax

Det här fick bli min lunch idag. ser kanske simpel ut men var en sjukt god laxsallad från fiskaffären i Gamla Stan.

20130624-165038.jpg

7 tankar om “Lax

 1. Hej,
  Jag vill först tacka för en bra och inspirerande blogg, efter att jag läst om din historia här så har jag också börjat och hithills har jag gått ner 3,3kg på 3 veckor 🙂

  Jag undrar om du vet hur det rekommenderas kring sjukdom som förskylning eller influensa. Bör man skippa fastadagarna tills man blivit frisk?
  MVH/Jessica

  • Hej!
   Tackar så mycket och vad kul att det gått så bra för dig med 5:2!

   Jag tror man får känna efter själv om man orkar fasta om man är sjuk. Skulle jag ha influensa så skulle jag nog hoppa över fastadagen men är jag bara lite förkyld skulle jag nog köra.

 2. Hej! Hittade precis till din blogg och vill tacka för inspiration och pepp. Ska börja 5:2 nu och tänkte höra om du har kolla på hur man bör faste under fastedagarna. Kan jag dricke en latte på morgonen för att sedan äta en lättare måltid på kvällen? Eller måste kalorierna intas under dagen nära varandra? Ser att du äter fram till 12 och sedan fastar du. Personligen skulle jag nog hellre stå ut en hel dag utan mat bara jag vet att jag får i mig nåt innan kvällen. Funkar det tror du?

 3. Hej! Har precis efter lite googlande hittat in till din blogg och läst igenom varje inlägg. Har precis börjat testa 5:2 dieten, det är min första vecka och idag är min andra fastedag. Det har hittills gått rätt bra, men jag är fortfarande lite fundersam över vad som är ”rätt” och ”fel” att göra angående fastedagarna.

  Kan jag äta middag cirka 19.00 på onsdagen och sen äta lunch 11.00 och middag 19.00 på torsdagen, till exempel? Gör jag rätt då?

  • Ungefär sådär lägger jag upp det också. I boken (The Fast Diet, av Michael Mosley och Mimi Spencer) skriver de att tanken är att få så långa fasteperioder (alltså mellan måltiderna) som möjligt, men att det viktigaste är att hitta en form som passar för en själv. Michael t.ex. äter frukost och middag på sina fastedagar och får alltså ca 12 timmars fasta mellan varje måltid. Mimi äter också frukost och middag, men tar dessutom några mindre ”mellanmål” under dagen. Andra gör som du (och jag) och inleder med 16 timmars fasta (från middagen kvällen innan, till lunch) och delar upp dygnet enligt 16:8. Då får man ju en väldigt lång sammanhängande fasteperiod. Vilket ju tycks vara bra. Andra äter bara ett enda mål på hela dagen.

   Så, kontentan av det hela är väl att det faktiskt är rätt flexibelt hur man lägger upp det. Huvudsaken är att det funkar för en själv i längden. Så ditt upplägg låter toppen tycker jag!

   • Tusen tack för ditt svar! Får nog ta och köpa den där boken ändå. Men ditt svar hjälpte både mig och kollegorna på jobbet! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s